Från 2012

Litterära klubben 2012


Avslut och nystart i läsecirkeln

 

Söndagen den 8 januari 2012 var det dags för deltagarna i förra årets läsecirkel att träffas för att ö ver kaffe och en god kaka sammanfatta och jämföra sina intryck av förra årets bok. Den bok vi läst (eller lyssnat på som ljudbok) och recenserat är 2010 års Augustprisvinnare Spill. En damroman av Sigrid Combüchen. Sex personer mötte upp personligen och ytterligare recensioner hade inkommit per mail till Ingegerd Granat (helt enligt villkoren för läsecirkeln).

 

Recensionerna av Spill var tämligen samstämmiga: ”ett fantastiskt språk”, ”många detaljer”, ” omfattande förarbete” - men också - ”splittrat innehåll”, ”många lösryckta episoder”, ”svårt att få sammanhang”. Sammanfattningsvis kan sägas att boken lämnar många obesvarade frågor efter sig.

 

Den nya läsecirkelboken för det här året blir Grand Final i skojarbranschen av Kerstin Ekman. Johan Dahlbäck i GP skriver: ”Kerstin Ekmans nya roman är både en satirisk tidskrönika och en bok om litteratur. Oavbrutet underhållande”. Det ska bli spännande att se om vi delar den uppfattningen!

 

Ann Westin